Aparati za kuvanje na pari
Aparati za kuvanje na pari imaju nekoliko nivoa, odnosno posuda koje možete koristiti istovremeno, bez bojazni da će to uticati na kvalitet spremljene hrane. Ovi aparati imaju tajmere, sigurnosne sisteme i druge pogodnosti koje vam mogu biti od pomoći pri njihovom korišćenju.
Uz aparate za kuvanje na pari jednostavno možete doći do zdravog obroka. Hrana se brzo sprema i bogata je vitaminima. A aparat je lako održavati s obzirom na to da se posude mogu razdvojiti i prati u sudomašini.
Imajući u vidu da ovaj aparat ima rezervoar sa vodom, postoji mogućnost stvaranja kamenca. Takođe, možda će vam i pranje zahtevati vreme s obzirom na to da se aparat sastoji iz nekoliko delova, a možda nemate sudomašinu.
Kada pripremate hranu u aparatu za kuvanje na pari, ona nije u dodiru sa ključalom vodom i vazduhom. Para nije toliko snažna i lagano prolazi kroz hranu, pa se njena struktura i ukus čuvaju. Kuvanjem na ovaj način, zadržavaju se vitamini, minerali i svi drugi hranjivi sastojci.
- Aparati za kuvanje na pari odlični su za barenje krompira, šargarepe, karfiola, brokolija i raznog drugog povrća.
- Volite pirinač? Ili kukuruz? I to možete skuvati u ovom aparatu.
- Možete spremati i ribu i meso. Neko praktikuje da začini pre, dok neko to čini posle kuvanja. Vi ćete već videti kako vam više odgovara. Ukoliko začinite pre, pomešaće se svi mirisi tokom kuvanja i hrana će imati puniji ukus.
- Možete kuvati jaja, viršle.
- Dobri su i za kuvanje testenine.
- I šampinjone možete spremati na pari.
- Neko ove aparate koristi i za voće – jabuke, kruške, dunje.
Koje su prednosti?
- Čuvate bitne sastojke.
- Čuvate minerale.
- Štedite zdrave masti.
- Štedite vreme za kupovinu.
- Možete da kuvate praktično sve.
- Štedite vreme.
Nema traženih proizvoda
