Barkod skeneri

Pre dvadeset godina, prvi opšte primenjivani bar kod skeneri su kod nas izgledali kao uređaji koje je jako teško koristiti. Danas je situacija drugačija. Koristimo ih i sami svakodneno u radnjama kada nemamo živaca da čekamo redove na kasama na kojima rade kasirke. 

Kodiranje informacija se može obaviti na različite načine. Jedna od njih je upotreba kodiranja barkodova. Danas postoje dva glavna tipa takvih kodova - linearna i dvodimenzionalna simbolika.

LINEARNI BAR KODOVI.

Linearni (standardni) su barkodovi koji se čitaju u jednom smeru, horizontalno. Najpopularniji su simboli porodice EAN, UPC, Code39, Code128, Codabar, Interleaved 2 od 5. Linearni barkodovi se koriste za kodiranje male količine informacija (do 20-30 znakova u obliku brojeva) i mogu se čitati jeftinim skenerima.

DVODOMENZIONALNI BAR KODOVI

Dvodimenzionalni barkodovi su dizajnirani da kodiraju informacije u velikim količinama (do nekoliko stranica teksta). Možete pročitati dvodimenzionalni kod pomoću posebnog skenera, čiji je sastav čitanja posebno dizajniran za skeniranje 2D kodova i omogućuje vam da obradite velike količine podataka brzo i bez grešaka. Dekodiranje, odnosno dekodiranje takvog koda vrši se u dva pravca, vertikalno i horizontalno.

KAKO PRINTERI KORISTE BARKOD ZA ŠTAMPU?

Bar kodovi se mogu štampati direktno na ambalaži robe ili na dokumentima, a mogu se štampati i na samoljepljivim etiketama. U zavisnosti od materijala na kojem se štampa etiketa, koristi se drugačiji tip štampača. Za mali ispis možete koristiti print listovi papira  pomoću konvencionalnog laserskog štampača. Ako želite da odštampate od nekoliko stotina do nekoliko hiljada etiketa, bolje je koristiti industrijski štampač, koji se odlikuje visokom produktivnošću i podržava direktnu termalnu štampu i metodu termalnog prenosa.

Prikaži:
Prikazano 1~24 od ukupno 0 proizvoda
Sortiraj:


Nema traženih proizvoda