Emajlirano posuđe

Emajl je materijal koji nastaje tako što se na visokim temperaturama staklo prevuče preko metala, najčešće gvožđa ili čelika, pri čemu ovaj glatki, nereaktivni premaz čuva posuđe od korozije, ne ispušta ništa u namirnice, otporan je na grebanje i visoke temperature.

Osnovna mana emajla je što je osetljiv na udarce, pa se lako krnji, zbog čega takve šerpe ne treba koristiti jer se hrana direktno izlaže ogoljenom metalu. U ponudi je uglavnom posuđe slabijeg kvaliteta premazano jako tankim slojem emajla koji lako puca, dok je visoko kvalitetno emajlirano pusuđe, debelih slojeva jako skupo i retko se nalazi na tržištu.

Emajlirane šerpe možete slobodno prati i abrazivnim sredstvima, bez bojazni da ćete ih oštetiti. Ovo posuđe nije preporučljivo izlagati visokim temperaturama kada je prazno ili ga nalivati hladnom vodom dok je vrelo. Tada veoma lako dolazi do pucanja sloja stakla, koje mora postepeno da se hladi i zagreva, kako bi duže trajalo.

Izaberi filtere
Prikaži:
Prikazano 1~1 od ukupno 1 proizvoda
Sortiraj:

Korkmaz Tiganj ProChef N. 22cm (A2841-1)

Na lageru u skladištu
1.899,00 din Dodaj u korpu