Fitnes oprema

Za kreiranje malog sportskog kutka potrebno vam je par stvari a evo naših par saveta kako to da uradite.

Pronađite idealno mesto 

Idealno rešenje je jedna manja prostorija, a ukoliko vam prostor to ne dozvoljava, onda to može biti i ugao neke veće sobe. Kutak za treniranje neka bude posvećen isključivo treningu - što može olakšati i podstaći bolje psihičko usmerenje na fizički progresU nekoliko metara kvadratnih treba da stanu rekviziti za vežbanje, a i potrebno je da vama bude komforno prilikom vežbanja, pa procenite koji je to kutak vašeg doma koji vam može pružiti ovu udobnost. Ovaj novi prostor bi trebalo da bude inspirativan, a to gotovo uvek podrazumeva dobru osvetljenost i blizinu prozora, pored kojih će vam sigurno biti prijatnije vežbanje. Ukoliko fitnes kutak smestite u neki kutak koji vas baš ničim ne inspiriše, male su šanse da ćete uživati u vežbanju. Jedna od opcija može da bude i terasa ukoliko je dovoljno velika, a posebnu prednost pružamo zatvorenim terasama i lođama koje imaju odlične predispozicije da postanu vaše omiljeno mesto za vežbanje.

Nabavite potrebnu opremu

Oprema za vežbanje treba da uključi različite rekvizite, a ukoliko ozbiljno želite da vežbate, izdvojite budžet za nekoliko tegova, strunjaču i bicikl, ili čak traku za trčanje. Preporuka je da uplatite makar jedan trening u teretani te da testirate šta Vama može više odgovarati. Vožnja statičnog bicikla ili traka za trčanje? Rad sa tegovima ili trening u parteru na asuri za trening?Testiranjem optimalne opreme i savetima iskusnijih osoba koje redovno treniraju, možete početi sa opremanjem svog kutka. Oprema ne mora biti nova, daleko od toga. Pretražte online oglase na kojima možete pronaći mnoštvo kvalitetne opreme za trening u kućnim uslovima, koje ljudi prosto žele da prodaju. Uštedećete novac, a i usmeriti svoj fokus na rešenost za treningom. Malo izdvojenog novca i ulaganje u trening, takođe može poslužiti kao motivacija da opravdate uloženoPored toga, vaš kutak za vežbanje treba da sadrži i mesto za peškire i sportsku opremu, kako ne biste morali da šetate po stanu u potrazi za ovim stvarima tokom vežbanja. Najbolje je da sve smestite na dohvat ruke, jer će tako biti mnogo lepše i praktičnije.

Muzika za motivaciju

Ništa ne inspiriše bolje od muzike, zato obezbedite sebi neku muzičku podlogu u toku vežbanja. Bilo bi sjajno da nasuprot bicikla ili trake za trčanje postavite i TV, kako biste tokom vežbanja mogli da gledate omiljeni film ili prosto da vrtite muzičke kanale. Vreme na traci prolazi mnogo brže kada ne gledate koliko je minuta prošlo, već se koncentrišete na film ili muziku. Uostalom, znatno je zabavnije i ritmičnije.

Ne zatrpavajte prostor za trening sporednim stvarima

Fitnes kutak u vašem domu treba da služi isključivo vežbanju, pa ne zatrpavajte ovaj prostor odećom, usisivačem, rolerima i drugim stvarima kojima tu nije mesto. Gužva i nered mogu da vam oduzmu dragocen prostor, a osim toga, demotivisaće vas za dalje vežbanje i sređivanje ovih stvari. Pokušajte da rasporedite sve druge stvari u plakare i druge prostorije, a onog trenutka kada vaš sportski kutak počnete da posmatrate kao ostavu za stvari koje nemate gde da smestite, znajte da nešto pod hitno treba da promenite. Pokušajte da pronađete novi plan vežbanja ili promenite doba dana u koje trenirate, kako biste opet bili motivisani da vreme provodite u svom fitnes kutku. 

Opremanje fitnes kutka u domu se isplati samo ako ste zaista namereni da vežbate i provedete bar pola sata dnevno aktivno trenirajući. Uz to, ovo je vrlo praktično rešenje, jer ne gubite vreme na odlazak do teretane ili u prirodu, a u isto vreme vam je vrlo komforno jer vežbate u udobnosti svog doma. 

Izaberi filtere
Prikaži:
Prikazano 1~1 od ukupno 1 proizvoda
Sortiraj:

Xiaomi Merač otkucaja srca Yesoul V206 crna

Na lageru u skladištu
11.376,00 din Dodaj u korpu