Huawei

Huawei je poslednjih par godina prešao trnovit put koji pokazuje koliko brz uspeh nekada može biti problem. Nakon izuzetnog uspeha, ova kompanija je čini se, zasmetala velikim igračima, i našli su se u vrtlogu raznih skandala ali i zabrana, a sve to je učinilo da Huawei izgubi deo tržišta i bude nateran na neke radikalne poteze kako bi opstali. Sve je počelo kada su SAD stavile Huawei na “crnu listu“ kompanija i samim tim pokrenule lavinu otkazivanja partnerstava američkih firmi kompaniji Huawei. Svakako najviše je pogodilo to što je Google kompaniji Huawei suspendovao licencu. Nakon toga pojavile su se mnoge pouzdane teorije i tmurna predviđanja za sve korisnike, od kojih su se neka i obistinila.

Ono što je nekima i dalje nepoznanica je da Huawei u svojoj ponudi ima i tablete (obratite pažnju kada uđete u taxi kod nas i videćete da svi koriste Huawei), a tu su i laptopovi, pametni satovi i razni inteligentni kućni proizvodi.

Huawei je inače pod pritiskom američkih sankcija, koje se nisu promenile ni pod novim šefom Bele kuće, morao naći način kako da zaobđe ograničenja za korićenje sveprisutnog Android operativnog sistema, koji se nalazi na većinimobilnih telefona koji se prodaju širom sveta. Rešenje se krije, prema navodima iz ove kompanije, u vlastitom operativnom sistemu nazvanom HarmonyOS, koji je napokon postao dostupan i na telefonima, nakon što je bio prisutan na pametnim televizorima i drugim kućanskim uređajima. Iz Huawei-ja se nadaju da bi novi operativni sistem mogao umanjiti štetu koju su nanele sankcije, zbog čega je nekada jedan od najvećih proizvođača telefona pao na šestu poziciju kompanija koje isporučuju najviše mobilnih. Zbog američkih sankcija, Huawei ne samo da je ostao uskraćen za pristup Google Play servisima, što je omogućavalo korisnicima mogućnost preuzimanja popularnih aplikacija za Android, već je kompanijama koje koriste američku tehnologiju zabranjeno da kineskom gigantu prodaju ekrane, procesore, RAM memoriju i druge komponente neophodne za sklapanje telefona.

Kako bilo, jedno je sigurno, aplikacije se uvek mogu zameniti sličnima ali kvalitet ostaje kvlitet a Huawei je to pokazao i kada im je bilo najteže.

 

Prikaži:
Prikazano 1~24 od ukupno 0 proizvoda
Sortiraj:


Nema traženih proizvoda