Inox posuđe
Prilikom odabira vrste posuđa za vas, prvo ćete se morati odlučiti između tradicionalnog nerđajućeg čelika, neprianjajućeg posuđa ili keramičkog posuđa. Svi imaju mnogo toga za voleti, ali reći ćemo da je nerđajući materijal najbolji za pečenje na visokim temperaturama, pa čak i za grejanje.
Koje su prednosti i nedostaci posuđa od nerđajućeg čelika?
Prednosti: Nerđajući čelik može da podnese kuvanje na visokim temperaturama i ravnomerno provodi grejanje za bezbedno kuvanje. Većina posuđa od nerđajućeg čelika ima jezgro ili unutrašnjost napravljenu od aluminijuma za ravnomerno zagrevanje. Posuđe od nerđajućeg čelika takođe nema premaz protiv lepljenja, što neki ljudi više vole.
Nedostaci: Čišćenje jer su posude od nerđajućeg čelika sklone prljanju zbog hrane koja se lepi za površinu više od ostalih materijala. Preporučujemo da nabavite odlično sredstvo za čišćenje ako želite da izgledaju tako sjajno van kutije kao što su na slikama na kutiji.
