IPhone

IPhone je pametni telefon kompanije Apple koji kombinuje računar, iPod, digitalni fotoaparat i mobilni telefon u jedan uređaj sa interfejsom osetljivim na dodir. IPhone pokreće iOS operativni sistem (OS), a od 2017. godine bilo mu je dostupno 2,2 miliona aplikacija putem Apple App Store-a.

Zašto su iPhone telefoni bolji od Android telefona?

Android telefoni su prilično sjajni i nude neprestane mogućnosti prilagođavanja i mnoge besplatne aplikacije. Međutim, čak i uz sve njihove prednosti, mnogi ljudi, posebno rukovodioci i dalje više vole iPhone nego Android pametne telefone. Ako imate problema da se odlučite između iPhone-a i Android-a, evo par razloga zbog kojih iPhone prevladava nad Android konkurencijom.

Bolji dizajn

Uz nekoliko izuzetaka, poput prelepih HTC One i Xiaomi Mi Note, nema mnogo sjajnih Android telefona. Mnogi su krupni i plastični.  IPhone je konstantno imao bolji dizajn od Android telefona.

Brzina

Njihov čip pobeđuje bilo šta iz Android tabora. Na primer, iPhone XS je pobedio Galaxy S10 Plus, Snapdragon 855 čip u Geekbench 4, koji meri ukupne performanse. Jaz je uži nego što je bio u prošlosti, i čini se da se stvari tu neće još neko vreme menjati.

Bolje kamere

Postoji vrlo mali broj Android telefona koji imaju tako dobre kamere kao ona na iPhone 6 (Samsung Galaxy Note 4 se ipak prilično ističe). Kamera iPhone 6 pravi sjajne fotografije i uključuje sjajne funkcije poput mogućnosti snimanja usporenih video snimaka i video zapisa u vremenskom intervalu.

Otisak prsta

Nijedan Android telefon ne može da se meri sa iPhone senzorom za otisak prsta.  Neki proizvođači Android telefona poput Samsung-a i HTC-a su pokušali da dodaju senzore za otiske prstiju na svoje telefone, ali nijedan od njih nije toliko koristan i tačan kao TouchID senzor na iPhone-u. Pre nekoliko godina, Apple je kupio kompaniju po imenu Authentec koja pravi najbolje senzore za otiske prstiju za mobilne uređaje. Od tada niko ne može da pobedi TouchID.

Najbolje aplikacije

iPhone prvo dobija najbolje aplikacije Iako iPhone ima manji tržišni udeo. Programeri i dalje teže da prvo naprave najbolje aplikacije za iOS. Da, većinu istih popularnih aplikacija možete pronaći na Androidu, ali one nemaju uvek najbolje karakteristike i dizajn poput iPhone aplikacija. Ako vam je stalo da imate najbolje aplikacije na telefonu, bolje će vam biti da odaberete iPhone.

Najbolja softverska podrška

Softver će vam uvek biti ažuriran. Google objavljuje novu verziju Androida otprilike jednom godišnje, baš kao što to Apple radi za iOS. Ali, mnogi korisnici Android-a ne mogu dobiti najnoviji softver ukoliko ne kupe novi telefon. To je zato što proizvođači i operateri Android-a često ne podržavaju najnovije i najbolje verzije Android-a po nekoliko meseci nakon što ih Google objavi.

Odlična korisnička podrška

Kuda idete ako imate problem sa Android telefonom? Servisni centar. Ali ova prodajna mesta nemaju istu vrstu podrške koju proizvođač iPhone pruža. Ako nešto krene po zlu sa vašim iPhone uređajem  ili samo želite da naučite kako da ga koristite, Apple vas pokriva bolje od bilo kog proizvođača Android telefona.

Kontrole za roditelje

Roditelji imaju veću kontrolu nad aplikacijama koje deca koriste. Sa iOS 8, Apple je dodao funkciju pod nazivom Porodično deljenje koja vam omogućava da delite iste aplikacije, knjige i drugi sadržaj na različitim uređajima članova vašei vaših porodica. Porodično deljenje vam takođe omogućava da ograničite određene aplikacije u slučaju da nisu prikladni za mlađe članove vaše porodice.

Apple Pay

Do sada je Apple jedina kompanija koja je stvorila platformu za mobilno plaćanje koja se lako koristi i koja je prihvaćena u većini velikih prodavaca. Pored toga, Apple ima podršku većine najvećih kompanija i banaka sa kreditnim karticama. Čak i naša Intesa ima aparat za ovu opciju podizanja keš novca.

Kompatibilnost

Savršeno rade sa Mac računarima a prebacivanje podataka i slika je lako kao Dobar Dan.

 

Prikaži:
Prikazano 1~24 od ukupno 0 proizvoda
Sortiraj:


Nema traženih proizvoda