Klima Pokretna

Najrasprostranjenije su standardne klime. Rade na on/off principu, tj. sve dok ne postignu zadatu temperaturu. Zatim se kompresor gasi, a pokreće ponovo tek kada se visina temperature u prostoriji prilično razlikuje od podeoka na klimi. Iako su, pre svega, namenjene za hlađenje, ove klime mogu i da greju, ali samo ako spoljašnja temperatura nije ispod -5 stepeni Celzijusovih.

Standardne klime dolaze u vidu split forme. Što znači da se sastoje iz dve jedinice – spoljašnje i unutrašnje.

Isti dizajn imaju i klima uređaji invert tipa. Međutim njihov način rada se razlikuje. Zahvaljujući specijalnom kompresoru prilagođava se broj obrtaja prema potrebi. Odnosno, nakon postizanja željene temperature ne prestaju sa radom, već samo usporavaju. Na taj način je sprečena pojava naglih oscilacija. One su idealne klime za zimu, jer nesmetano rade kako +54, tako i na -30 stepeni Celzijusovih.

Prenosivi rashladni uređaji, kao što im naziv kaže, mogu da se premeštaju sa jednog mesta na drugi. Dok se prozorski montiraju na sam prozor. Za razliku od standardnih i inverter, prenosive i prozorske klime imaju samo jednu jedinicu u kojoj su smešteni kompresor, isparivač, kondezator, ventilator.

Kada se spomene klima uređaj, pomislimo inače na fiksne klime koje se sastoje od spoljne i unutrašnje jedinice. Međutim, u poslednje vreme sve je veća popularnost i pokretnih (prenosnih) klima uređaja. Oni ne zahtevaju nikakve građevinske radove prilikom montaže, pa su i cennovno prihvatljiviji. Kod ovih uređaja dovoljno je spojiti dovod svežeg zraka, i uključiti ga u struju kako bi uređaj funkcionisao.

PREDNOSTI PRENOSNIH (POKRETNIH ILI MOBILNIH) KLIMA UREĐAJA

  • ne zahtevaju bušenje zidova niti druge građevinske radove
  • može se koristiti Airlock prozorski sistem
  • prihvatljiva cena
  • veoma lagane, vrlo jednostavne za korišćenje pa samim tim i lako pokretne
Izaberi filtere
Prikaži:
Prikazano 1~1 od ukupno 1 proizvoda
Sortiraj:
AKCIJA

-5%

Comfee Klima portabl 9000 BTU SOGNIDORO-09E bela

Na lageru u skladištu
37.990,00 din 35.999,00 din Dodaj u korpu