Mini Pećnice

Mini pećnica ili mikrotalasna?

Dosta je onih koji postavljaju ovo pitanje. 

Mikrotalasna pećnica je popularan uređaj u kuhinji mnogih potrošača. U njemu možete brzo i lako zagrejati hranu ili pripremiti jednostavno jelo. 

Električna pećnica radi preko izloženosti infracrvenom zračenju za hranu. Ploče su ugrađene u komoru na gornjim, donjim i bočnim zidovima. Grejanje se događa uz pomoć grejnih elemenata. Noviji modeli imaju funkciju podešavanja ujednačenosti pečenja pomoću tekuće kontrole. Ventilatori ravnomerno raspoređuju toplinu po komori, pružajući kvalitetno kuhanje. Dakle, u kratkom vremenu možete kuhati hranu koja se lako peče. Toplina se ne akumulira na jednom mjestu, u potpunosti se koristi za kuhanje, što smanjuje vrijeme potrebno za uporabu uređaja.

Glavna karakteristika je volumen. Uređaj je klasificiran prema njemu:

  • Do 15 litara - prikladno kao opcija ako je pećnica već postavljena.
  • 15-25 litara - prosječni volumen.
  • Od 25 litara - profesionalne pećnice.

Još jedan parametar - snaga. Proizvođači pokušavaju smanjiti dimenzije peći i povećati kapacitet. Standardni potrošači ne trebaju veliku količinu, zauzimaju prostor i troše puno energije na grijanje.

U mikrotalasnoj se grejanje dešava zbog mikrotalasa. U prošlosti su stručnjaci govorili o velikoj štetnosti ove metode, ali sada su došli do zaključka da su promene beznačajne i je je gotovo potpuno sigurna. Zagrejavanje se odvija postepeno, od spoljnih slojeva do unutrašnjim. Često hrana nije potpuno zagrejana a neka mesta ostaju hladna. U mini pećnicama se koriste grejni elementi za zagrijavanje hrane. Ovo se smatra najbezopasnijom metodom kuvanja a zagrejava se ravnomerno.

Mini pećnice imaju nekoliko programa, zahvaljujući kojima mogu kuvati različita jela dok mikrotalasne imaju manje funkcija.

 

Prikaži:
Prikazano 1~24 od ukupno 0 proizvoda
Sortiraj:


Nema traženih proizvoda