Aparati za palačinke

Ovde ćemo preneti razmišljanja jedne blogerke.

Odmah da se razumemo, ja nisam domaćica koja sprema palačinke. Nisam baš ni neki ljubitelj istih. Ili bar nisam bila do sada!

Po meni je svako kuvanje i spremanje jela koje dugo traje, a da moraš da stojiš pored šporeta, gubljenje vremena. Na stranu računanje troškova oko sastojaka, pa koliko vremena potrošite da to kupite, donesete, spremite… Imam dve brže opcije i to ili Good Food u ulici ili već polugotove palačinke iz Vera, koje samo treba namazati i podgrejati ukoliko volite tople.

Možda je to zbog previše obaveza i nedostatka vremena. Znam da će sada biti onih koji će reći da nisam nikakva domaćica, vreme sa porodicom i sl. ali realno, nije mi cilj u životu da nekome pokazujem svoje kulinarske sposobnosti vremenom provedenim pored šporeta.

Ipak, ova sprava mi je definitivno promenila mišljenje kada su u pitanju palačinke.

Sam uređaj nije mnogo težak i lako ga je pomeriti po potrebi. Moj savet je da svim kuhinskim uređajima nađete vidno mesto u kuhinji kako bi vam bili stalno pri ruci. Nisam jedina koja tvrdi da sve ono što morate vaditi iz kutija postaje nešto što sve manje koristite. Uređaj ima neklizajuće nogice pa se neće lako pomerati (sem ako ga ne stavite na neki stolnjak ili slično jer tu onda nema pomoći). Pored nogica, na donjem delu su i držači za kabl što je praktično jer ih možete namestiti na potrebnu dužinu ili ih jednostavno sakriti kada ne koristite aparat. Prečnik za palačinke je 30cm što je veće nego regularan Teflon tiganj koji se obično koristi. Ima i “ogradu” od jedno 4mm koja je tu da vam onemogući prosipanje testa. Kao i kod tiganja, i ovaj deo je nelepljiv i sigurna sam da ne treba da napominjem da ga ne koristite kao policu kada ne koristite aparat. Pored prekidača, imamo i termostat za regulaciju toplote. I kao šlag na tortu, drvenu “špatulicu” za testo!

Zašto je regulacija toplote bitna?

Kada spremate regularne palačinke, pazite da dovoljno zagrejete tiganj, pa onda pazite da držite neku temperaturu sa kojom nećete uništiti palačinke i na kraju… šta kada se ohlade palačinke? Da li ponovo grejati tiganj ili ipak pojesti hladno?

Baš zbog tog regilatora toplote sam se i zaljubila u ovaj aparat. Hoćete brzo da spremite palačinke i neku manju količinu – stavite na 5. Ima vas dosta i nema mnogo improvizacija – stavite na 4. Najbolja za pravljenje materijala za Palačinka tortu – opcija 3. Imate filing koji treba da se otopi (krem, kajmak, kinder…) – Stavite na 2. Želite da vam budu tople dok nešto završite – tu je opcija 1.

Kada završite, isključite na prekidaču, sačekate da se ohladi, papirom obrišite uređaj i to je to. Jednostavno!

A kako da spremanje bude zanimljivo (naročito ako imate mlađe goste)?

Jednostavno u testo dodajte boje koje možete kupiti u svakoj radnji. Možete se čak i igrati sa dve boje i razvačivačem testa ih pomešati na samom uređaju i tako dobijete jedinstvene šare.

Za fil nema granica. Slatko i slano. Ljuto i slatko. Meso i voće… Izbor je vaš! Jedna palačinka može postati najukusniji obrok ili desert a vi jednostavno iskoristiti sve ono što pronađete u frižideru ili kuhinji. 

I finalna kalkulacija koja ide u prilog kupovini ovog aparata je cena. Košta isto kao i neki bolji Teflon tiganj a sigurna sam da je dugotrajniji.

Izaberi filtere
Prikaži:
Prikazano 1~1 od ukupno 1 proizvoda
Sortiraj:

Tristar Aparat za plačinke BP-2638 crni

Na lageru u skladištu
4.498,99 din Dodaj u korpu