Punjači za mobilne telefone

Postoje li razlike u punjačima i da li su najbolji oni koji dolate uz teledon?

Punjači koji dolaze uz nove mobilne telefone nisu baš uvek najbolji, najpouzdaniji i najizdržljiviji. Čak i najjači brendovi, poput kompanije Apple, uz svoje uređaje isporučuju sporije punjače, a iza svega stoje ekonomski razlozi, ako želite brži punjač, morate da ga dokupite. Punjači se mogu i pokvariti, mogu se izgubiti, možete ih negde zaboraviti, možete ih oštetiti… Razloga za kupovinu novog zamenskog punjača je dosta. Na vama je da kupite originalni punjač ili zamenski koji vam može pružiti više. Ali, kako izabrati pravi punjač za mobilni telefon i o čemu treba voditi računa?

Imamo četiri različite kategorije: normalni punjači, punjači za automobile, baterije i powerbankovi.

Važno je napomenuti da punjač, pored svoje osnovne uloge da obezbedi struju za rad, mora punjenje obavljati na pravilan način čime čuva bateriju i druge komponente telefona i garantuje bezbednost u radu.

Priključak - Odabir je lak jer zavisi od utičnice koju vaš telefon ima na sebi. Najveći broj Android telefona dolazi sa USB-C priključkom, ali još uvek je u opticaju veliki broj uređaja sa microUSB priključkom. Apple telefoni koriste Lightenig port, ali postoje različite vrste adaptera tako da je moguće iskoristiti različite punjače za različite uređaje.

Napon - Napon je jako bitan. Napon punjača i mobilnog telefona mora biti usklađen kako ne bi došlo do problema. Standard je 5V, ali počeli su da se pojavljuju i telefoni koji podržavaju veći napon od 9V ili čak 12V. Značajno je da starije telefone koji podržavaju 5V možete puniti jačim punjačem, brzim punjačem jer on automatski prepoznaje voltažu uređaja i prebacuje se na 5V.

Amperaža - Što je veća amperaža, brže će se telefon puniti. Postoje mobilni telefoni koji ograničavaju količinu struje koja može prolaziti za punjenje baterije, ali se oko toga ne morate brinuti budući da telefon sam dozvoljava da određena količina struje prođe. Kada birate punjač, obratite pažnju da daju najmanje 2A struje jer će samo punjenje u suprotnom trajati veoma, veoma dugo.

Brzi punjači - Na tržištu se nudi veliki broj punjača za brzo punjenje od kojih jedan deo nije kompatibilan sa svim uređajima. Zbog toga je važno da proverite specifikacije svog telefona i nabavite punjač koji je kompatibilan sa njim. Uvek je pametno proveriti komentare i utiske ljudi koji su koristili punjač koji planirate. Savet je da se ne vodite samo cenom i birate najjeftinije, naročito ako nema recenzija ili su loše jer možete pokvariti telefon.

Prikaži:
Prikazano 1~24 od ukupno 0 proizvoda
Sortiraj:


Nema traženih proizvoda